Cybercrimineel in hechtenis na plegen van sms fraude

Normal 15121381050 da93d6f6b9 k
Afbeelding: Shirley de Jong

In december 2020 deed een inwoner uit Emmeloord aangifte van een omvangrijke sms fraude. Het slachtoffer raakte daarbij een groot deel van zijn spaargeld kwijt. Na uitvoerig onderzoek kon de politie dinsdag 22 juni 2021 een 24-jarige verdachte aanhouden die verantwoordelijk wordt gehouden voor deze vorm van cybercriminaliteit.

In december vorig jaar denkt het 81-jarige slachtoffer verzendkosten te betalen aan een postbedrijf door middel van een sms. De link in de sms zorgt er echter voor dat een geldbedrag van ongeveer 10.000 euro ongewild in handen komt van een kwaadwillende cybercrimineel. Om deze zaak tot een goed einde te brengen zoekt het basisteam van Emmeloord de samenwerking met Cybercrimeteam Midden-Nederland, onder leiding van het Openbaar Ministerie van Midden-Nederland. Samen verrichten zij uitvoerig onderzoek en komen daarmee de 24-jarige verdachte uit Velp op het spoor.

Aanhouding

Dinsdag 22 juni wordt de verdachte in zijn woning aangehouden. Bij de doorzoeking zijn meerdere telefoons en de laptop van de verdachte in beslag genomen. Uit deze telefoons blijkt dat de verdachte zeer actief was in deze digitale vorm van criminaliteit. Bij de doorzoeking werd tevens een bedrag van ongeveer 15.000 euro aan cryptovaluta in beslag genomen.

Adverteren op EmmeloordActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op EmmeloordActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Noordoostpolder
22:06

18° C

Zwaarbewolkt

1.11 km/h

61%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief